Het belooft een koud weekend te worden met een lekker zonnetje erbij. Perfect weer om heerlijk in het weekend te gaan bakken. Deze appeltaart met noten en minder koolhydraten is heerlijk om van te genieten bij een kopje koffie of thee.
Wat heb je nodig?
• 200 gram amandelmeel
• 2 appels, bijvoorbeeld Granny Smith
• 125 gram rozijnen
• 100 gram ongezouten gemengde noten –
• 2 eieren
• 1 eetlepel kaneel en eventueel 1 eetlepel cacaopoeder
• 50 gram kokosolie, roomboter of margarine
• 1 theelepel bakpoeder
• snufje zout
• roomboter, voor het invetten van je bakblik
Hoe maak je het?
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Schil de appels en rasp ze boven een kom of snij ze kleine grove stukjes.
3. Doe daar de rozijnen, het kaneel en (cacaopoeder), zout en bakpoeder bij
4. Hak de noten grof met een mes en voeg deze ook toe aan de mix. Meng het geheel goed.
5. Voeg het amandelmeel toe en roer dit door het mengsel.
6. Smelt de kokosolie, roomboter of margarine kort in de magnetron. Meng in een aparte schaal met de eieren met een garde, tot een glad mengsel.
7. Voeg beide mengsels toe aan elkaar en schep goed door elkaar.
8. Vet het bakblik of ovenschaal in en verdeel de mix er goed over.
9. De cake mag 40-50 minuten in de over. Het geheel rijst niet heel sterk. Controleer tussentijds goed. De cake is gaar wanneer de binnenkant ‘droog’ is. Doe dit door er met een vork of satéprikker in te prikken.
10. Geef de cake even de tijd om af te koelen voordat je hem verwijderd uit het blik of de schaal.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Uit één cake gaan 12 porties
Energie: 247 kcal
Eiwitten: 6,8 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 11,8 gram
Waarvan verzadigd: 2,4 gram
Vezels: 18,4 gram