Via een vriendin, die een lactose-intolerantie heeft, kwam ik op het idee van dit product. Aquafaba is het water van bonen en je kan er erg lekkere room van maken! Ideaal wanneer je vet- en koolhydraatarmer wilt eten. Deze gezonde slagroom kan je gebruiken om mee te bakken of lekker over een schaaltje aardbeien of ander fruit te doen!
Mensen met bijvoorbeeld een koemelkeiwit allergie, ei allergie en lactose intolerantie kunnen deze roomvariant tevens gebruiken!
Dit heb je nodig voor 4 glazen of schaaltjes:
- 1 blik of pot kikkererwten(400 gram)
- 10 aardbeien (of meer naar wens)
- paar bramen of bosbessen ter versiering. wat blaadjes munt kunnen ook.
- handje noten, bijvoorbeeld pecannoten
En zo maak je het:
- Vang het vocht op van de kikkererwten. Klop dit met een staafmixer of garde op tot een luchtige romige mousse ontstaat.
- Snij de aardbeien in kleinere stukjes en voeg deze aan de aquafaba toe. Houdt een paar aardbeien over voor de versiering.
- Snij ook de pecannoten in kleine stukjes en voeg deze toe aan het geheel.
- Verdeel het geheel over vier glazen of schaaltjes en voilà!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 58 kcal
Eiwitten: 1 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 4 gram
Waarvan verzadigd: 0,4 gram
Voedingsvezels: 1 gram