Gister heeft Huib, de vriend van Janneke, dit lekkere recept gemaakt!
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
1 kg asperges
300 g ongekookte volkoren pasta (volkoren spaghetti of fusilli bijvoorbeeld)
1 citroen
250 g zalmfilets (vers of uit diepvries)
100 g ricotta
15 g basilicum (zakje)
ZO MAAK JE HET
1. Breng in een grote pan ruim water de kook. Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf en asperges in stukjes van 4 cm.
2. Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.
3. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
4. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
Energie: 445 kcal
Eiwit: 25 g
Koolhydraten: 53 g
Vet: 13 g
Waarvan 4 g verzadigd
Vezels: 6 g