De asperges zijn er weer en ik (Janneke) kan er geen genoeg van krijgen. Doe jij je ook graag tegoed aan dit witte goud? Wanneer je koolhydraatarm eet kun in plaats gewone pasta ook kiezen voor koolhydraatarme pasta zoals van Atkins.
Dit heb je nodig voor 4 porties:
1 kg asperges
300 g ongekookte volkoren pasta (volkoren spaghetti of fusilli bijvoorbeeld)
1 citroen
250 g zalmfilets (vers of uit diepvries)
100 g ricotta
15 g basilicum (zakje
En zo maak je het:
1. Breng in een grote pan ruim water de kook. Schil asperges met een dunschiller rondom van vlak onder het kopje naar beneden. Snijd houtachtige uiteinden eraf en snij de asperges in stukjes van 4 cm.
2. Doe de penne en de stukjes asperge in het kokende water en kook ze in 8-10 min. gaar. Giet de pasta met asperges af.
3. Rasp de schil van de citroen en pers hem uit. Snijd de zalmfilet in blokjes. Roer de ricotta met citroenrasp, zalm en citroensap naar smaak door de pasta met asperges. Verwarm het geheel voorzichtig roerend 2-3 min. op middelhoog vuur tot de zalm net gaar is.
4. Snijd het basilicum in dunne reepjes. Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper en roer helft van basilicum erdoor. Schep de penne met asperges en zalm op borden en strooi de rest van het basilicum erover.
Voedingswaarde per portie
Energie: 445 kcal
Eiwit: 25 g
Koolhydraten: 53 g
Vet: 13 g
Waarvan 4 g verzadigd
Vezels: 6 g