Een lekkere snack, aubergine frietjes, voor in de avond of lekker om te serveren bij de barbecue! Ze hebben een lekkere knapperige smaak. Snij ze wel dun om ze in de oven zo goed mogelijk te kunnen laten garen.
BENODIGHEDEN
• 2 aubergines
• 150 gram amandelmeel
• 2 middelgrote eieren
• 2 eetlepels olijfolie
• Eventueel peper en zout naar smaak
ZO MAAK JE HET
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aubergine en snij ze in de vorm van Franse frietjes.
2. Klop de eieren los in een ondiepe kom. Pak een doe daar het amandelmeel, zout en peper in. Meng dit goed met elkaar.
3. Doe vervolgens de frietjes één voor één eerst in het eimengsel en daarna in het amandelmeel mengsel. Herhaal dit tot elk frietje goed gepaneerd is.
4. Pak een bakplaat en doe hier bakpapier op of vet de plaat goed in. Verdeel de frietjes over de bakplaat en besprenkel ze met de olie.
5. Bak ze in 15 min gaar. Ze zijn te verdelen over vier porties.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
Energie: 201 kcal
Eiwitten: 9,0 gram
Koolhydraten: 6,2 gram
Vetten: 15,7 gram
Waarvan verzadigd: 2,3 gram