Avocado kokos ijsjes zijn heel verrassend, de avocado smaakt niet echt meer naar avocado en de kokosmelk smaakt ook totaal anders in bevroren toestand. Ze passen erg goed in een koolhydraatarm dieet.
INGREDIËNTEN
• 1 (ca. 150 gr.) avocado
• 270 ml dikke kokosmelk
• Eventueel naar eigen smaak stevia zoetstof
• Sap van een halve citroen
• Twee stukjes 70 cacao chocola
• Handje gemengde noten
Erg handig wanneer je al ijsjesvormen hebt. Deze zijn regelmatig wel te koop bij de Blokker, Marskramer, Ikea of de Action.
ZO MAAK JE AVOCADO KOKOS IJSJES
1. Zorg dat alle ingrediënten gekoeld zijn. Maak de avocado schoon, schil hem en verwijder de pit.
2. Meng de avocado, kokosmelk en citroensap tot een gladde massa.
3. Breng op smaak met zoetmiddel naar keuze en
4. Hak de noten en de chocolade tot fijne stukjes en voeg deze toe aan de massa.
5. Verdeel het mengsel over de vormpjes en steek er een stokje in. Met minimuffinvormpjes en een prikkertje lukt het ook. Zet voor minstens 3 uur in de diepvries.
6. Haal de ijsjes uit de vorm en eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PORTIE
Energie: 166 kcal
Eiwitten: 2,2 gram
Koolhydraten: 2,2 gram
Vetten: 15,9 gram
Waarvan verzadigd: 7,1 gram
Voedingsvezels: 1,6 gram