Dit snelle ijsrecept voor Bananen ijs zonder ijsmachine heb ik (Yteke) van een vriendin die gevoelig is voor lactose en daarom geen roomijs kan eten. Maar dit recept is ook nog eens energie arm! Zelfgemaakt bananenijs van bevroren banaan! Super lekker en binnen 5 minuten op tafel.
Het bananen ijs is een vervanging voor roomijs. Je kan het zowel met als zonder (lactosevrije)yoghurt maken. Je kunt ook gewoon de bananen pureren. Of voeg wat extra cacao toe, dan heb je bananen-chocolade-ijs.
BENODIGHEDEN VOOR 4 PERSONEN
6 bananen
250 gr magere yoghurt
1 el vloeibare honing
2 handjes kokos
50 gram Zomerfruit om te garneren
ZO MAAK JE HET
1. Snij de bananen in plakjes en laat ze minimaal 6 uur invriezen.
2. Vlak voor het serveren hak je het fruit met de yoghurt en de honing in een keukenmachine tot een dik en romig mengsel ontstaat. Je kan het nu direct eten, maar het is lekkerder om het nog even terug in de vriezer te doen, dan wordt het net iets steviger.
3. Je kunt het ijs ook zonde yoghurt maken, dus van enkel bananen.
4. garneer het bananenijs met wat extra zomerfruit, stukjes kokos of een scheutje honing.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
Energie: 245 kcal
Eiwit: 5 gram
Koolhydraten: 52 gram
Vetten: 1 gram
Waarvan verzadigd: < 1 gram