Op een scholing kwam ik deze heerlijke kikkererwten muffins tegen. Verassend lekker! Zodoende heb ik het recept opgezocht en wil ik het graag met jullie delen. Tevens is dit ook perfect als traktatie voor op school. Een gezonde muffin als tussendoortje, traktatie of met een beetje yoghurt erbij een lekker ontbijtje.
Dit heb je nodig voor 5 stuks:
- 200 gram uitgelekte kikkererwten
- 2 rijpe bananen
- ½ zakje bakpoeder
- 20 gram pure chocolade (gehakt in kleine brokjes)
- snufje zout naar smaak
- 20 gram havermout
- 25 gram walnoten, pecannoten of amandelen
En zo maak je het het:
- Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
- Laat de kikkererwten goed uitlekken. Dit kan in een vergiet. Maak het eventueel nog extra droog in een theedoek
- Prak de bananen met een vork of met de staafmixer. Voeg de bakpoeder toe, eventueel een snufje zout, de havermout en de kikkererwten. Mix, prak of stamp dit tot een glad beslag.
- Voeg de brokjes chocolade toe en bewaar een paar brokjes voor de topping.
- Hak de gekozen noten fijn en voeg dit als laatste toe aan het beslag.
- Het beslag kan je verdelen over vijf muffins. Maak het mooi af met de overgebleven chocolade. Hoi je niet van chocolade? Maak dan af met een nootje bovenop de muffin of een plakje banaan!
- De muffins zijn met 25 minuten bakken in de oven klaar. Laat even afkoelen en eet smakelijk!
Voedingswaarde per muffin:
Energie: 171 kcal
Eiwitten : 5 gram
Koolhydraten: 21 gram
Vetten: 6 gram
Waarvan verzadigd: 1 gram
Voedingsvezels: 5 gram