Trakteer jezelf op een lekkere smaakvolle lunch met een bananen pannenkoek! Zeer gemakkelijk om te maken en je kan eens wat anders doen met fruit. Ze zijn vezelrijk, zitten boordevol vitamines, mineralen en eiwitten.
Ingrediënten voor 4 porties:
Houdt voor jonge kinderen ongeveer de helft aan
• 2 rijpe bananen
• 3 kleine of 2 grote eieren
• 2 eetlepels havermout
• 1 eetlepel gebroken lijnzaad
• scheutje vloeibare bakboter
• theelepel kaneel
En zo maak je het:
1. Prak de bananen met een vork fijn en doe het in een kom.
2. Voeg de eieren toe en klop het net zo lang tot het redelijk egaal mengsel is.
3. Voeg vervolgens de havermout, lijnzaad en kaneel toe en klop vervolgens goed door elkaar heen.
4. Doe een scheutje bakboter in de pan en voeg de helft van het bananenmengsel toe. Laat de pannenkoek op middelhoog vuur garen. De pannenkoek is niet zo gemakkelijk om te keren als een reguliere pannenkoek. Wanneer je hem één geheel wilt laten, kiep hem dan op de kop in een andere pan.
5. Wanneer beide kanten mooi goud bruin zijn is de pannenkoek klaar.
Variatietips:
1. Garneer de pannenkoek wanneer die klaar is met lekkere rijpe blauwe bessen.
2. Je kan ook (geiten)kaas toevoegen aan de pannenkoek wanneer je hem net in de pan hebt gedaan. Besprenkel dan vervolgens de kaas met nog een beetje van het mengel. Op die manier smelt de kaas binnen in de pannenkoek.
VOEDINGSWAARDE 2 BANANEN PANNENKOEKEN:
Energie: 473 kcal
Eiwit: 21 gram
Koolhydraten: 61 gram
Vetten: 15 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingsvezel: 7 gram