Een heerlijke soep voor bij de lunch! En je krijgt ook nog eens veel groente binnen! Een win-win recept 🙂
Dit heb je nodig voor 4 porties
• olie
• 500 g gekookte bieten
• 1 ui
• 1 zure appel (bijvoorbeeld Elstar of Goudrenet)
• 1 groentebouillonblokje (bijvoorbeeld van Zonnatura)
• 1 laurierblaadje
• balsamicoazijn
• crème fraiche of room
En zo maak je het:
• Verhit in een soeppan de olie en fruit de ui glazig in ongeveer 10 minuten.
• Voeg de bieten en de geschilde appel in stukjes er doorheen en giet de groentebouillon erbij.
• Doe daarna het laurierblad erbij.
• Laat de soep 15 minuten op laag vuur koken. Verwijder het laurierblad en pureer met een blender of staafmixer tot een gladde soep.
• Breng op smaak met een scheutje balsamicoazijn. Roer voor het opdienen er een klein beetje room of crème fraiche doorheen.
Voedingswaarde per portie
Energie: 130 kcal
Eiwit: 2 gram
Koolhydraten: 12 gram
Vetten: 7 gram
Vezels: 5 gram