Zakje kruidenmix voor Chili Con Carne? Echt niet nodig, je maakt het gewoon zelf. De combinatie van vezelrijke peulvruchten, mager rundergehakt en groenten maakt dit echt tot een lekker en gezond recept.
Wat heb je nodig voor 4-5 porties?
– 2 el olie
– 1 grote ui
– 2 teentjes knoflook
– 300 g mager rundergehakt of vegetarisch gehakt
– 2 paprika’s
– 1 bouillonblokje (bijvoorbeeld Zonnatura groentebouillon)
– 100 ml rode of witte wijn
– 2 blikjes gepelde tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 2 blikken kidneybonen
– 1 blikje mais
Ingrediënten kruidenmix:
– 1,5 tl paprikapoeder
– ½ tl cayennepeper
– 1 tl oregano
– 1 tl komijnpoeder
– snufje zout
– paar druppeltjes tabasco naar smaak
En zo maak je het:
1. Snij de paprika’s in stukjes en de ui en de knoflook fijn.
2.Fruit in de olie de ui en de knoflook. Voeg daarna het gehakt toe.
3. Rul het gehakt. Bak daarna de paprika en later de tomatenpuree even mee. Voeg het bouillonblokje en de wijn toe. Als de wijn verdampt is, voeg dan de blikjes tomaten toe.
4. Voeg alle kruiden toe. Breng het geheel flink aan de kook en laat het 45 minuten doorkoken op laag vuur.
5. Voeg de blikken met bonen en mais toe en laat het geheel nogmaals 10 minuten doorkoken op laag vuur. Voeg water ongeveer 250 ml water toe om de saus te verdunnen.
6. Af en toe roeren. Breng op smaak met zout en peper.
Voeg een frisse groentesalade toe zoals gesneden komkommer, cherrytomaatjes, puntpaprika en een klein blikje mais. Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
Energie: 500 kcal
Koolhydraten: 55 g
Vetten: 22 g
Eiwitten: 44 g
Vezels: 10 g