Dit recept is niet alleen snel en makkelijk te bereiden, het is ook koolhydraatarm en eiwitrijk. Het eten van eiwitten heeft als grote voordeel dat het ons een verzadigd gevoel geeft. Afhankelijk van onze voorkeuren en het budget kan een eierwrap met verschillende ingrediënten gevuld worden. Vervang het gehakt bijvoorbeeld door stukjes kipfilet of runderreepjes. Het vlees kan ook vervangen worden door extra groente.
Dit heb je nodig voor 1 portie
• 2 eieren
• 1 eetlepel amandelmeel (10 g)
• ½ eetlepel olijfolie
• ½ avocado (90 g)
• ½ui (50 g)
• 50 g magere rundergehakt
• 20 g kaas 30+ (= 1 voorgesneden plak)
• 15 g gesneden rucola sla
• snufje zout en peper
En zo maak je het:
1. Snijd de ui in halve ringen en de avocado in kleine reepjes.
2. Doe de eieren in een kom en voeg hierbij een eetlepel amandelmeel aan toe.
3. Roer het met een garde tot een glad eiermengsel.
4. Verhit een anti aanbak koekenpan met een ½ eetlepel olijfolie.
5. Doe het eiermengsel in de koekenpan en verwarm het op een laag vuur in 8-10 minuten gaar.
6. Doe nu alle ingrediënten op de eierwrap en vouw het dubbel.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 590 kcal
Eiwit: 33 gram
Koolhydraten: 6 gram
Vetten: 47 gram
Waarvan verzadigd: 12 gram
Voedingsvezel: 7 gram