Deze maaltijdsalade is fris, voedzaam en eenvoudig te bereiden. Laat je verrassen door de verschillende smaken. Heerlijk als lunch en avondmaaltijd.
Dit heb je nodig voor 1 portie
• 100 g rijpe mango
• 50 g gesneden baby spinazie
• 2 plakjes brie 50+ (40g)
• 1 snee volkorenbrood
• 1 ei
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 theelepel sesamzaad
• ½ rijpe avocado (90g)
• ½ tomaat
En zo maak je het:
1. Doe het ei in een diepe bord en roer het met een garde tot een glad eiermengsel. Doe het brood vervolgens in het eiermengsel en laat dit even intrekken.
2. Verhit olie in een koekenpan en bak het brood met eiermengsel voor 3-5 minuten gaar. Snijd het brood doormidden en leg het op een bord. Leg de spinazie boven op het brood.
3. Snijd avocado, tomaat en mango in reepjes. Leg de ingrediënten in dezelfde volgorde op elkaar. Strooi een theelepel sesamzaad over de stukjes mango en leg 2 plakjes brie naast het brood.
Voedingswaarde per portie
Energie: 660 kcal
Eiwit: 25 gram
Koolhydraten: 32 gram
Vetten: 46 gram
Waarvan verzadigd: 12 gram
Voedingsvezel: 9 gram