Gazpacho, is een koude Spaanse soep heerlijk in de zomer voor bij de lunch of bij een lichte warme maaltijd! Een soep die propvol groente zit!
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
1 kg rijpe tomaten (of als je weinig tijd hebt een ½ liter tomatensap)
1 handje basilicum
½ komkommer
1 of 2 (geroosterde) paprika`s
1 knoflookteentje, geperst
scheut olijfolie
scheutje balsamico azijn (of gewone azijn)
paar druppeltjes tabasco
1-2 sneetjes brood zonder korst in kleine stukjes
Blender of keukenmachine
ZO MAAK JE DE GAZPACHO
• Kruis 1 kilo rijpe tomaten in, dompel ze onder in kokend water, spoel ze af met koud water en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadjes en snij het vruchtvlees in stukjes.
• Maak de paprika schoon en snij deze in grove stukken.
• Schil een halve komkommer, verwijder de zaadjes en snij de komkommer fijn.
• Pureer alle ingrediënten in een keukenmachine of blender.
SERVEERTIPS
• Zet de soep na bereiding terug in de koelkast. De soep wordt lekkerder als hij even een paar uur gestaan heeft.
Lekker met een getoast broodje met tapenade.
VOEDINGSWAARDE 1 PORTIE GAZPACHO:
Energie: 66 kcal
Eiwit: 1,8 g
Koolhydraten: 8 g
Vet: 27 g
Waarvan verzadigd vet: 0,4 g]
Vezels: 1,6 g gram