Een lekkere snack met veel eiwitten en vezels! Ook dit recept van geroosterde kikkererwten komt uit het boek “Eet als een expert”. Je kan kiezen voor de hartige of zoete variant.
INGREDIËNTEN VOOR 5 porties
INGREDIËNTEN HARTIGE VARIANT
– 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 g)
– 2 eetlepels olie
– 2 theelepels paprika en kerriepoeder
INGREDIËNTEN ZOETE VARIANT
– 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht 265 g)
– 2 eetlepels olie
– 2 theelepels kaneel
– 2 eetlepels honing
BENODIGDHEDEN
– oven + bakpapier
ZO MAAK JE GEROOSTERDE KIKKERERWTEN
– Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.
– Laat de kikkererwten goed uitlekken en dep ze droog met een theedoek. Bedek de kikkererwten met olie en de kaneel of paprika/kerrie poeder (afhankelijk van welke variant je maakt). Spreid de kikkererwten daarna uit over een bakplaat met bakpapier.
– Zet de bakplaat in de oven en roer de kikkererwten af en toe door, zodat ze gelijkmatig roosteren.
– Roer na 30-35 minuten, als de kikkererwten licht geroosterd zijn, de honing door de kikkererwten.
– Laat dit nog ongeveer 8-10 minuten karamelliseren in de oven totdat ze goudbruin en krokant zijn.
De hartige variant bevat minder energie (kcal) en koolhydraten dan de zoete variant. Eet je koolhydraatarm, kies dan dus voornamelijk voor de hartige variant.
VOEDINGSWAARDE PORTIE:
Energie: 105-132 kcal (hartig/zoet)
Eiwit: 4 g
Koolhydraten: 8-15 g (hartig/zoet)
Vetten: 5,4 g
waarvan verzadigd: 0,8 g
waarvan onverzadigd: 4,6 g
Voedingsvezels: 4 g