Een avocado is een vruchtgroente die veel voedingstoffen bevat. De avocado bevat veel goede vetten, eiwitten en vezels. Daarnaast bevat deze vruchtgroente vitamine A, B1, B2, B6, C, E en K. Dit recept is eenvoudig te bereiden en heerlijk voor tussendoor. Een avocado kan goed gecombineerd worden met verschillende ingrediënten. Vervang de zalmsnippers bijvoorbeeld door garnalen, rivierkreeftjes, tonijn of ei.
Dit heb je nodig voor 2 porties
• 2 eetlepel gerookte zalmsnippers
• 1 rijpe avocado
• 1 eetlepel ui
• 1 eetlepel komkommer
• 1 eetlepel tomaat
• 1 eetlepel geraspte kaas
• Snufje peper en zout
• Snufje bieslook
En zo maak je het:
1. Snijd de avocado in de lengte doormidden. Verwijder de pit en haal de inhoud met een lepel leeg.
2. Snijd de avocado, tomaat, komkommer en ui in kleine blokjes.
3. Meng alle ingrediënten samen en stop deze terug in de schil.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 203 kcal
Eiwit: 8 gram
Koolhydraten: 3 gram
Vetten: 22 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingsvezel: 5 gram