Een gevulde ei met tonijn past goed bij een koolhydraatbeperkt dieet. Het gevulde ei is geschikt bij gelegenheden en voor tussendoor bij trek. Het is eenvoudig te bereiden en er zijn veel variatiemogelijkheden. De tonijn kan bijvoorbeeld vervangen worden door zalm, krab, ham, champignons of tomaten.
Dit heb je nodig voor 1 portie
• 1 ei
• 1 eetlepel tonijn
• 1 theelepel mayonaise
• 3 gram bieslook
• 0,5g peper
En zo maak je het:
1. Kook het ei gaar (circa 10 minuten)
2. Pel het gekookte ei en snijd het doormidden.
3. Haal het eigeel eruit en meng het samen met mayonaise, tonijn, bieslook en peper.
4. Vul de eieren met de zelfgemaakte vulling.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 145 kcal
Eiwit: 9 gram
Koolhydraten: 1 gram
Vetten: 12 gram
Waarvan verzadigd: 2,0 gram
Voedingsvezel: 0,2 gram