Heerlijk voor bij de warme maaltijd. Enige wat je hier eigenlijk nog bij moet serveren is je lievelingsgroente of een heerlijke salade.
Dit heb je nodig voor 4 porties:
- 4 grote zoete aardappelen
- een klein bakje champignons
- 1 prei
- 125 gram hamblokjes
- 125 g Crème fraîche
- 30+ kaas geraspt
- beetje olie en peper
- voor de bereiding is aluminiumfolie nodig
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden
- Spoel de zoete aardappelen goed af onder de kraan. Wikkel alle zoete aardappelen afzonderlijk van elkaar in aluminiumfolie, zodra ze goed schoon zijn.
- Doe vervolgens de zoete aardappelen voor minstens een uur in de oven om te poffen
- Na dertig minuten kun je alvast de vulling voorbereiden. Snijd hiervoor de prei en champignons in kleine stukjes.
- Bak vervolgens de hamblokjes in een beetje olie. Voeg dan de prei toe en als laatste de champignons. Meng dit alles samen met de crème fraîche en een paar lepels 30+ kaas.
- Haal de gepofte zoete aardappels uit de oven, zodra je er makkelijk met een cocktailprikker of vork in kan prikken.
- Haal de zoete aardappel uit de folie en snij ze bijna helemaal doormidden.
- Doe vervolgens de vulling in de aardappel en bestrooi met nog een beetje 30+ kaas.
- Doe dit nog voor ongeveer 15 minuten in de oven om de kaas goudbruin te laten worden.
- Voeg naderhand naar smaak peper toe
Voedingswaarde per portie:
Energie: 348 kcal
Eiwit: 17 g
Koolhydraten: 30 g
Vetten: 17 g
waarvan verzadigd: 10 g
Voedingsvezel: 5 g
Eet smakelijk!
Groetjes van Nikki