VOOR 4 PERSONEN
WAT HEB IK NODIG?
Bakplaat en bakpapier
6 paprika’s
1 ui
1 teen knoflook
2 eetlepel olijfolie
50 g zonnebloempitten
halve theelepel paprikapoeder
halve theelepel chilipoeder
300 gram rundergehakt
20 gram peterselie
250 gram tuinerwten of doperwten
peper en zout
HOE MAAK IK HET?
1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten, maar laat de steeltjes zitten. Leg de paprika’s naast elkaar met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 10 min. in de oven.
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui, knoflook en zonnebloempitten 3 min. Voeg de paprikapoeder en chilipoeder toe en bak 1 min. mee. Voeg het gehakt, peper en eventueel zout toe en bak in 5 min. rul. Schep regelmatig om. Haal de blaadjes van de peterselie, houd er een paar achter als garnering en snijd de rest fijn.
3. Meng de peterselie met de erwten door het gehakt en vul de paprika’s ermee. Zet de paprika’s nog ca. 10 min. in de oven. Garneer met de achtergehouden peterselie.
EETSMAKELIJK!
Variatietip:
Houd je van pittig? Meng een halve eetlepel sambal door de helft van de gehaktvulling voor je de paprika’s vult.
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON
Energie: 479 kcal
Eiwit: 30 g
Koolhydraten: 18 g
Verzadigd vet: 6 g
Onverzadigd vet: 20 g
Vezels: 10 g