Deze gevulde puntpaprika’s zijn eenvoudig te bereiden en heerlijk als lunch of een lichte warme maaltijd. Daarnaast zijn ze eiwitrijk en koolhydraatarm.
Dit heb je nodig voor 2 gevulde puntpaprika’s
• 80 g mager rundergehakt
• 2 eetlepels geraspte kaas
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 puntpaprika
• ¼ courgette
• ½ ui
En zo maak je het:
1. Snijd de puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de inhoud.
2. Snijd de ui en courgette in kleine stukjes. Verhit olijfolie in een koekenpan en roerbak de uitjes en courgettes gaar.
3. Verhit een koekenpan zonder bereidingsvet en bak het rundergehakt gaar.
4. Vul de halve paprika’s met gehakt, geraspte kaas, uitjes en courgettes.
5. Verwarm de oven en bak de gevulde puntpaprika’s op 190 graden in 10 minuten af.
Voedingswaarde per 2 gevulde puntpaprika’s
Energie: 215 kcal
Eiwit: 16 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 15 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingsvezel: 2 gram