Het klaarmaken van een wrap kost weinig tijd en het is voedzaam. Ideaal wanneer je weinig tijd over hebt, bijvoorbeeld na een lange werkdag of als je niet uitgebreid wil koken. Tevens kan je een wrap makkelijk meenemen naar het werk. Probeer ook eens een wrap met vis of bonen.
Dit heb je nodig voor 2 wraps:
- 160 g kipdijfilet
- 80 g rodekool
- 50 g mais
- 2 tortilla volkoren wraps
- 1 rijpe avocado
- ½ ui
En zo maak je het het:
- Snijd de randjes vet van de kipdijfilet eraf en snijd het vervolgens in kleine stukjes.
- Kruid de stukjes kipdijfilet met paprikapoeder, knoflook, peper en andere kruiden naar smaak.
- Snijd de avocado en ui in kleine stukjes.
- Bak de stukjes kipdijfilet in een koekenpan gaar en voeg vervolgens de stukjes ui aan toe. Roerbak dit geheel nog even een paar minuten en voeg daarna de rodekool en mais aan toe.
- Verwarm de wrap voor 1 minuut in de magnetron of een koekenpan en schep de vulling en de gesneden stukjes avocado op de wrap. Vouw de wrap dubbel of rol het op.
Voedingswaarde per wrap:
Energie: 480 kcal
Eiwit: 32 gram
Koolhydraten: 31 gram
Vetten: 24 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingsvezel: 8 gram