Een lekker makkelijk gerecht waarmee je heerlijk kunt variëren. Dat is een gevulde zoete puntpaprika. Deze keer gaan we voor een gevulde puntpaprika. De zoete puntpaprika is langer en dunner van vorm dan een gewone paprika en is zoals de naam al aangeeft, zoeter van smaak. De puntpaprika heeft als verschil met de gewone paprika dat zij een dunnere schil heeft. Hierdoor is zij ook zeer geschikt als snack en wordt zij vanwege haar dunne schil en zoete smaak ook door kinderen gewaardeerd als lekker tussendoortje. De puntpaprika is knapperig en kan in veel gerechten gebruikt worden. In salades is de puntpaprika een lekkere, zoete toevoeging. Ook in warme gerechten is de zoete paprika geliefd, denk bijvoorbeeld aan een paprikasoep met meerdere soorten paprika of aan gevulde puntpaprika. Onder de grill of op de barbecue doet deze paprika het ook erg goed: zij is vanwege haar dunne schil sneller gaar dan de normale paprika.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
– 2 puntpaprika’s
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 4 el olijfolie
– 3 tomaten
– 2 tl gedroogde tijm
– 2 blikjes tonijn in water (blikje á 185 g)
– 15 g verse peterselie
ZO MAAK JE DE GEVULDE ZOETE PUNTPAPRIKA MET TONIJN
– Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verhit de helft van de olie in een kleine koekenpan en fruit de ui en knoflook zacht.
– Snijd de tomaat fijn en voeg toe met de tijm. Breng pittig op smaak met peper en zout. Laat de tonijn uitlekken, roer los met een vork en voeg toe. Vul de paprika’s met het tonijnmengsel en besprenkel de rest met olijfolie. Zet de paprika’s in een ovenschaal en bak ze ongeveer 15 min. Snijd de peterselie fijn en bestrooi de paprika’s met de peterselie.
Serveer met zilvervliesrijst of volkorenpasta en een frisse salade. Eet je koolhydraatarm, kies dan voor zero pasta/rice. Eet je FODMaP beperkt, laat dan de ui en knoflook weg en gebruik eventueel knoflookolie.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PORTIE:
Energie: 262 kcal
Eiwit: 18,8 g
Koolhydraten: 6,3 g
Vetten: 17,3 g
waarvan verzadigd: 2,5 g
Voedingsvezel: 2,5 g