Boerenkool, de groente waar het vandaag over gaat. We kennen het voornamelijk als wintergroente die gebruikt in de stamppot. Maar boerenkool smaakt ook fantastisch in een wok of pasta gerecht. Je kan de groente zelfs tussendoor eten door het te verwerken in een smoothie.
Boerenkool is echt super gezond! Het bevat veel voedingsvezels, vitamine C, ijzer en calcium. Tevens werkt boerenkool door de aanwezigheid van chlorofyl, ontstekingsremmend.
Dit heb je nodig voor 2 glazen:
- twee handjes boerenkool
- peer
- kleine banaan
- 25 gram bosbessen, bramen of aardbeien, vers of uit de vriezer
- ter variatie een handje verse spinazie of een kwart avocado.
- water (blender vullen tot alle groente en fruit net onder water staat).
En zo maak je het het:
Doe de ingrediënten samen in de blender en voilà! Bon Appétit
Voedingswaarde per portie
Energie: 100 kcal
Eiwitten: 2 gram
Koolhydraten: 20 gram
Vetten: 0,5 gram
Waarvan verzadigd: 0,2 gram
Voedingsvezels: 3 gram