Het is makkelijker om aan de aanbevolen hoeveelheid groente van 250 gram per dag te komen door op meer momenten van de dag groente te nemen. Dat kan bijvoorbeeld op deze manier. Je kunt deze groente omelet al lunch nemen met of zonder brood of in stukjes snijden voor een tussendoortje. Daarnaast kun je eindeloos variëren met de groentesoorten die je erdoor doet. De omelet is tevens koolhydraatarm en vult goed.
Dit heb je nodig voor 1 portie:
- 2 eieren
- grote hand vol spinazie
- halve ui
- halve paprika
- tomaat
- scheutje melk
- vloeibare boter of olie (om in de bakken)
En zo maak je het
- Snijd de paprika en tomaat in kleine blokjes. Snipper daarnaast de ui.
- Kluts de 2 eieren met een scheutje melk in een kom of beker
- Bak de Paprika en Ui in een koekenpan, totdat dit een smaakvol kleurtje krijgt. Voeg daarbij de tomaat en een handvol spinazie toe.
- Voeg de geklutste eieren toe zodra de spinazie geslonken is en bak beide kanten van de omelet goudbruin.
- Je groenteomelet is nu klaar. Je kunt dit eventueel nog extra op smaak brengen door peper en kruiden. Smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 282 kcal
Eiwit: 18 g
Koolhydraten: 9 g
Vetten: 18 g
waarvan verzadigd: 6 g
Voedingsvezel: 5 g