Met dit gure en natte weer leek het mij (Annemiek) deze week tijd voor een herfstsalade met quinoa, pompoen en feta! Een lekkere en gezonde lunch. De zaden van de plant quinoa lijken op graankorrels en kunnen dus als vervanger van rijst of couscous gebruikt worden. Quinoa is een bron van eiwit. Verder bevat quinoa vezels en veel vitaminen en mineralen.
WAT HEB JE NODIG VOOR HERFST SALADE MET QUINOA, POMPOEN EN FETA
– 275 g ongekookte quinoa
– 500 g pompoen
– 150-200 g feta kaas
– tijm
– olijfolie
– evt. peper/zout/peterselie
BENODIGDHEDEN
– bakplaat
– bakpapier
ZO MAAK JE HET
• Bij een hele pompoen: schil de pompoen en snijd er blokjes van. Leg de blokjes op een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met olijfolie en strooi er wat tijm overheen. Bak de pompoen in de oven in 20 minuten op 200 graden.
• Kook de schoongespoelde quinoa in 10 minuten in kokend water op laag vuur.
Snijd de feta in kleine stukjes.
• Meng de pompoen en feta door de quinoa en breng op smaak met peper en/of zout en strooi er eventueel nog wat peterselie overheen.
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
Energie: 387 kcal
Eiwit: 18 g
Koolhydraten: 42 g
Vetten: 15 g
waarvan verzadigd: 6 g
waarvan onverzadigd: 9 g
Voedingsvezels: 6 g