Vind je het ingewikkeld zelf kruidenmixen te maken? Maar je wil liever ook geen pakjes en zakjes gebruiken (waar vaak heel veel zout in zit)? Je kunt dan de kruidenmixen zonder zout van bijvoorbeeld Jumbo of Euroma by Jonnie de Boer (je weet wel, die beroemde kok) gebruiken. Je vindt ze bij de gedroogde kruiden en specerijen in de supermarkt. In het recept hieronder heb ik de Jumbo Indiase Cury Madras gebruikt.
Wat heb je nodig voor 4 porties
400 g kipdijenfilet
2 eetlepels olie
1 gesnipperde ui
1-2 rode paprika’s
2-3 eetlepels Curry Madras kruiden (bijvoorbeeld van Euroma of Jumbo Indiase Cury Madras)
4 tomaten (in blokjes gesneden)
1 blik kokosmelk
fijn geknipte koriander
200-250 gram zilvervliesrijst (ongekookt)
snufje zout
En zo maak je het:
– Kook de rijst volgens de verpakking.
– Doe de olie in de pan en bak het kippenvlees goed bruin.
– Kook de rijst volgens de verpakking.
– Voeg de gesnipperde ui en rode paprika in blokjes toe. Bak alles samen totdat de ui glazig is.
– Voeg 3 eetlepels curry kruiden toe en laat het geheel 1 minuut bakken.
– Doe er de gesneden tomaat bij.
– Voeg het blik kokosmelk toe en breng het geheel zachtjes aan de kook.
– Verhit de saus tot de kip gaar is (ongeveer 30 minuten). Voeg wat extra water toe als de saus te dik wordt. Breng de saus op smaak met een klein beetje zout.
– Bestrooi de kip met de fijn geknipte koriander en serveer met zilvervliesrijst en een frisse salade.
Eet je koolhydraatarm? Vervang dan de rijst door Zero rice of bloemkoolrijst bijvoorbeeld.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 465 kcal
Eiwit: 29 g
Koolhydraten: 33 g
Vetten: 23 g
waarvan verzadigd: 11 g
waarvan onverzadigd: 12 g
Voedingsvezel: 4 g