Heerlijk gerecht: kip met groente en ananas en zelfgemaakte zoetzure saus
WAT HEB JE NODIG VOOR 4 PORTIES?
- 250 g ongekookte zilvervliesrijst
- 2 uien
- 1-2 teentjes knoflook
- 1 gele en 1 rode paprika
- 150 gram sugarsnaps of peultjes
- 400 gram kipfilet
- 1 groentebouillonblokje (van Zonnatura bijvoorbeeld)
- 2 eetlepels zonnebloemolie
- 1-2 theelepels Djahé (gemberwortel)*
- 1-2 theelepels Laos (galangawortel)*
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 blikje ananas op eigen sap (225 g)
- 1 blikje tomatenpuree
*Conimex heeft o.a. Djahé en Laos in het assortiment, dit is verkrijgbaar in de meeste supermarkten.
ZO MAAK JE HET:
- Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking,
- Maak de ui en paprika’s schoon en snijdt ze in kleine stukjes.
- Snijd de kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok of braadpan en bak de kip de kipstukjes al omscheppend in 3 minuten.
- Voeg de ui en paprika en uitgeperste knoflook toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de sugarsnaps toe en bak deze ook 2 minuten mee. Voeg daarna de Djahé, Laos en ketjap toe en laat het 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Voeg tomatenpuree toe en laat weer 5 minuten op laag vuur sudderen.
- Voeg de ananas, het sap en 1 groentenbouillonblokje toe aan het kip-groentenmengsel toe breng het aan de kook. Voeg eventueel nog water toe mocht de saus te dik zijn.
Serveer natuurlijk met een salade! Wanneer je koolhydraatarm eet kun je de zilvervliesrijst vervangen door bijvoorbeeld bloemkoolrijst (zelf maken of kant en klaar bij Albert Heijn verkrijgbaar).
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
Energie: 500 kcal
Eiwitten: 32 gram
Koolhydraten: 70 gram
Vetten: 9 gram vet
Waarvan verzadigd vet: 6 gram
Vezels: 6,6 gram