Een heerlijk en simpel recept met kip, courgette, broccoli en tomaat. Ook lekker wanneer je niet koolhydraatbeperkt eet!
Wat heb ik nodig voor 2 porties?
-100 g roomkaas, bijvoorbeeld Mon Chou
-250 g kipfilet, in plakjes gesneden
-50 g geraspte (30+) klaas
-2 courgettes, 200 g broccoli, 2 tomaten
-1 el olie (olijfolie of zonnebloemolie bijvoorbeeld)
-peper en zout
En hoe maak ik het?
1. De kipfiletplakjes met peper en zout bestrooien en gaar bakken in de olie. Uit de pan halen en op keukenpapier laten uitlekken.
2. De Gorgonzola en de roomkaas laten smelten met een beetje water, maar niet laten koken.
3. De kipfiletplakjes bij de gesmolten kaas voegen.
4. De broccoli schoonmaken, in kleine roosjes snijden en ongeveer 5 minuten in een klein laagje water koken en afgieten.
5. Twee tomaten ontvellen (hoeft niet perse), halveren en nog enkele minuten samen met de broccoli verwarmen.
6. De courgettes over de lengte in dunne plakken snijden, dat gaat het mooiste met ene kaasschaaf. De courgetterepen kort koken in een beetje water met zout,. In een vergiet laten uitlekken.
7. Maak een bedje van courgetterepen op de borden, hierop komen de kipfiletplakjes in de kaassaus, de broccoli en tomaten.
Eet smakelijk!
VOEDINGSWAARDE PER PERSOON
Kcal 490
Koolhydraten 8 gram
Verzadigd vet 16 gram
Onverzadigd vet 15 gram
Eiwit 45 gram
Vezels 6 gram