Saté of satay is van oorsprong een Indonesisch en Maleisisch gerecht. Het gerecht bestaat uit drie of meerdere stukjes vlees op een spies. Het gerecht wordt meestal gegeten met rijst en pindasaus. Volg je een koolhydraatbeperkt dieet? Kies dan in plaats van rijst voor een zelfgemaakte groentesalade. Dit recept is koolhydraatarm en eiwitrijk. Tevens is het eenvoudig klaar te maken.
Dit heb je nodig voor 1 portie
• 100 g kipfilet
• 1 eetlepel olijfolie
• sambal oelek
• 1 teentje knoflook
• ½ ui
• ½ paprika
• ¼ courgette
• Snufje peper en zout
En zo maak je het:
1. Snijd de kip in 9 blokjes en meng het samen met een eetlepel olijfolie, een teentje geperste knoflook en een snufje zout en peper. Voeg eventueel een theelepel sambal oelek aan toe.
2. Marineer de kip minstens 60 minuten afgedekt in de koelkast.
3. Snijd de paprika, courgette en uien in blokjes
4. Rijg de kip en groente aan de satéstokjes
5. Leg de satéstokjes op een bakpapier in de oven en bak de satéstokjes op 200 graden in 15 – 20 minuten gaar.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 275 kcal
Eiwit: 23 gram
Koolhydraten8 gram
Vetten: 17 gram
Waarvan verzadigd: 3 gram
Voedingsvezel: 2 gram