Spaghetti van courgette, oftewel courgetti (of courghetti) is razend populair.Het is super snel klaar, je eet hoe dan ook lekker wat groenten en het is koolhydraatarm. Met courgetti kun je eindeloos variëren, net als met ‘normale’ pasta. Hieronder een variant met tonijn!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PERSONEN
spiraalsnijder (verkrijgbaar bij bijv. Blokker)
1 ui
1 teentje knoflook
125 gr champignons in plakjes
2 kleine courgette
1 tl cayennepeper
1 tl oregano
1 klein blikje tomatenpuree (70 g)
1 blikje tonijn op oliebasis of verse tonijn, liefst met MSC-keurmerk
1 hand verse basilicumblaadjes
1 hand kiemen
citroensap van 1/2 citroen
2 el geraspte kaas
olijfolie
zout
ZO MAAK JE HET
Snipper de ui en de knoflook fijn en fruit deze in wat olijfolie en voeg daarna de champignons toe.
Voeg de tomatenblokjes toe wanneer de champignons zijn geslonken en voeg naar de cayennepeper, oregano en zout toe.
Draai het vuur omlaag en laat de tomatensaus voor een kwartier lekker door pruttelen. (bij tomatenpuree zelf nog water toevoegen en roeren tot je de gewenste dikte van de saus hebt)
Was in de tussentijd de courgette en maak er met behulp van een spiraalsnijder “spaghetti” van.
Laat de tonijn goed uitlekken en voeg deze toe aan de tomatensaus. (Als je hebt gekozen voor verse tonijn snijd deze dan in stukjes en laat lekker mee pruttelen in de saus.
Voeg nu ook de blaadjes basilicum toe en laat alles nog even staan.
Je kan de courgetti spaghetti nog even blancheren.
Verdeel de courgette over twee borden en giet de saus erover. Verdeel het citroensap, de olijfolie, de kiemen en de geraspte kaas eroverheen en je koolhydraatarme spaghetti is klaar!
Variatietip: in plaats van tonijn kun je ook rundergehakt of kipfilet gebruiken!
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE:
Energie: 350 kcal
Eiwit: 26g
Koolhydraten: 14 g
Vet: 21 g
Waarvan verzadigd vet: 5 g
Vezels: 4 g