Het ontgaat niemand, de december maand zit weer vol met zoete verleidingen. Wanneer je koolhydraatarm eet betekent dit dat je voor (nieuwe) uitdagingen komt te staan. Vooral met de aanstaande feestdagen hoort er vaak ‘ iets lekkers bij voor bij de koffie of thee’. Met deze koolhydraatarme chocolade kokos cake kan je gewoon koolhydraatarm blijven eten en dan ook nog eens dat lekkers bij de koffie nemen.
Dit heb je nodig
• 160 gr amandelmeel
• 65 ml kokosmelk
• 5 middelgrote eieren
• 75 gr roomboter of margarine
• 2 tl vanille aroma
• 1/2 zakje bakpoeder
• 1 el cacaopoeder
• 40 gr extra pure chocolade (bijvoorbeeld vanaf 70% cacao)
• 50 gr geraspte kokos
• snufje zout naar smaak
En zo maak je het:
• Verwarm de oven voor op 180 graden.
• Snij de chocolade in dunne losse reepjes
• Meng in een grote kom de chocolade, 3 eieren, de kokosmelk, amandelmeel, cacaopoeder, vanille aroma, boter en een snufje zout (naar smaak). Meng het net zo lang tot het een mooi mengsel geworden is.
• Klop van de overige 2 eieren de eiwitten stijf op. (verwijder hiervoor het eigeel. Gooi niet weg!).
• Klop het eigeel vervolgens op met de kokosrasp. Voeg dit beetje voor beetje toe aan het eiwit.
• Voeg het chocolade- en kokosbeslag toe aan elkaar en roer dit voorzichtig.
• Verdeel het mengel over één cake of tien kleine cakejes.
• Bak de cake 30-35 minuten in de oven. Verkort de tijd van de cakejes met 5 minuten. Controleer na het bakken of de cake gaar m.b.v. een satéprikker. Als deze er schoon uit komt is de cake klaar!
• Verdeel de cake na het bakken in 10 plakjes of porties. Ik heb de cake zelf in vierkante blokjes gesneden! Garneer met geraspte kokos.
Voedingswaarde per plakje of cakeje)
Energie: 220 kcal
Koolhydraten: 4,5 gram
Eiwit: 7 gram
Vetten: 19 gram
Waarvan verzadigd: 4,5 gram
Voedingsvezels: 2 gram