Deze week een recept voor een lekkere koolhydraatarme omelet snack voor tijdens de feestdagen. Smaakt trouwens ook heerlijk na de feestdagen :-).
Wat heb je nodig?
– 3 eieren
– 50 ml halfvolle melk
– 2-3 plakjes kipfilet (vleeswaar)
– zuivelspread (evt. met kruiden)
– 1 eetlepel olijfolie
– bieslook
– peterselie
– peper
Hoe maak je het?
• Snij een handjevol bieslook en peterselie fijn.
• Klop de ei in een kom samen met de melk.
• Roer de gesneden bieslook en peterselie door het mengsel heen en doe er wat peper bij.
• Giet de olijfolie in een hete koekenpan en bak het omelet totdat het aan beide kanten goudbruin is. Gebruik een deksel op de pan om het beter te laten garen. Tip: draai het omelet voorzichtig om, gebruik eventueel een bord om het om te draaien en bak het omelet dan aan de andere kant. Wanneer het omelet klaar is, laat het dan even afkoelen.
• Besmeer het omelet daarna met zuivelspread en beleg het met 2-3 plakjes kipfilet. Rol het omelet voorzichtig op, net zoals een pannenkoek. Je kan er nu kleine cocktailprikkers in doen en het in stukjes snijden. Je kan er ongeveer 7-8 rolletjes uit snijden.
Voedingswaarde per rolletje:
Energie: 48 kcal
Eiwitten: 3 g
Koolhydraten: 0,5 g
Vetten: 4 g
waarvan verzadigd: 1 g
waarvan onverzadigd: 3 g
Voedingsvezels: 0 g