Buiten is het stormachtig en grauw. Dan begint men meer trek te krijgen in ‘stevig’ eten zoals een stamppot of snert. Maar wanneer je koolhydraatarm eet is dat niet gemakkelijk. Daarom hebben we dit recept “Snert zonder erwten”. Ontzettend lekker en het smaakt bijna net zoals echte snert.
Wat heb je nodig voor 2 porties?
1 schouderkarbonade
halve liter water
1 ui (75g)
1 winterwortel (100g)
1 prei (100g)
250 g knolselderij
1 groentebouillonblokje
1-2 laurierblaadjes
150 g broccoli
eventueel een stukje rookworst
bladselderij
zout, peper
Hoe maak je het?
1. Zet de schouderkarbonade in een halve liter koud water op. Breng dit aan de kook.
2. Snipper de ui. Verhit een flinke scheut olie in een braadpan en bak de ui zachtjes 5 minuten.
3. Snij ondertussen de prei, wortel en knolselderij in blokjes/ringetjes en voeg toe aan de ui. Bak de groenten ongeveer 5 minuten mee.
4. Voeg de schouderkarbonade met het kookvocht toe. Voeg ook een bouillonblokje en de laurierblaadjes toe. Breng aan de kook en laat dit rustig minstens 30 minuten zachtjes pruttelen.
Tot zover kan je het makkelijk een dag van te voren maken. Wel gekoeld bewaren.
Soep afmaken
5. Verwijder de karbonade uit de soep en snij in kleine blokjes. Verwijder ook het laurierblaadje.
6. Kook de broccoli in 15 minuten in een apart pannetje, giet af en pureer dit met een staafmixer. Dit is nu het bindmiddel voor je soep!
7. Giet de broccolipuree bij de soep en warm langzaam op. Doe het vlees en eventueel worst in de soep en proef af op smaak. Voeg eventueel extra water toe wanneer de soep te stevig is. Voeg eventueel zout en peper toe. Maak af met fijngesneden bladselderij.
Voedingswaarde per portie
Energie 115 kcal
Eiwitten 9 gram
Koolhydraten 8 gram
Vetten 4 gram
Waarvan verzadigd 2 gram
Voedingsvezels 6 gram