“Vrijdag visdag”! Vandaag daarom een recept met vis: Koolhydraatarme Thaise curry met bloemkool rijst en kabeljauwfilet. Bloemkool rijst is de ideale manier om eenvoudig je favoriete rijstgerecht na te maken met extra groenten.
Wat heb je nodig voor 2-3 porties?
- 400 g bloemkool rijst (zelfgemaakt of kant-en-klaar bij bijvoorbeeld AH)
wanneer je niet koolhydraatarm eet kun je 120 gram ongekookte zilverrijst gebruiken (na het koken is het ongeveer 2 ½ keer zo zwaar dus rond de 300 g) - 1 ui
- 1 rode en 1 groene paprika
- 2 moten kabeljauwfilet of 200 gram koolvis
- 2 eetlepels olie
- 2 eetlepels groene currykruiden (bijv. Jonnie Boer Thai green curry)
- 200 ml kokosmelk
- 200 gram gebroken diepvries sperziebonen (in zomer verse sperziebonen)
- 1 limoen
Zo maak je het:
- Snij de ui in halve ringen en de paprika in grove stukjes.
- Snijd de kabeljauw of koolvis in stukken van ca. 2 cm.
- Verhit de olie in een hapjespan of wok en roerbak de ui, paprika en currykruiden 1 min.
- Voeg de kokosmelk toe en laat met een deksel op de wok op laag vuur 10 min. zachtjes koken. Voeg de vis toe en laat 5 minuten meekoken. Voeg de laatste 4-5 minuten de diepvries sperziebonen toe.
- Wok de bloemkoolrijst in 2 minuten met een scheutje olie
- Breng de curry op smaak met zout en het sap van de limoen. Serveer samen met de rijst in een kom of diep bord. Garneer met een limoenpartje.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 485 kcal
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 17 g
Vetten: 30 g