Ben je op zoek naar een gezonde en goed vullende maaltijdsoep? Dan is deze linzensoep het ideale gerecht! Dit is een heerlijk vegetarisch recept, eet er eventueel nog een stukje (naan)brood om in de soep te dopen en je hebt een lekkere maaltijd!
De linze is, net als de bruine boon en de kikkererwt, een peulvrucht. Linzen wordt veel gebruikt in vegetarische gerechten omdat het een zeer voedzaam product is. Ze bevatten veel vezels, plantaardige eiwitten en vitamine B1, B2, B6 en B11.
Dit heb je nodig voor 4-5 kommen:
- 150 gram gedroogde rode linzen
- 1 ui
- 1-2 tenen knoflook
- 1 blik kokosmelk (450 ml)
- 2 groentebouillonblokjes (bijvoorbeeld van Zonnatura plus een liter water)
- blik gepelde tomaten (450 ml)
- 20-25 cherrytomaten
- 2 theelepels paprika poeder
- 2 theelepels komijnzaad
- 2 theelepels kerriepoeder
- snuf kaneel
- olie om in te bakken
- peterselie of koriander ter garnering
En zo maak je het het:
- Verwarm de olie in de pan. Snijd de ui en knoflook fijn, fruit dit even aan.
- Voeg de kruiden toe en laat dit een kort meebakken. Snij de cherrytomaten doormidden en voeg deze toe. Voeg hierna de gepelde tomaten en de linzen toe, samen met de bouillonblokjes en water. Breng het geheel aan de kook en voeg de linzen toe. Laat dit ongeveer 20 tot 30 minuten doorkoken.
- Pureer de soep met een staafmixer of in de blender en voeg tot slot de kokosmelk toe. Verwarm dit nog een mee. Proef en breng eventueel op smaak met peper en zout.
- Garneer de soep voor het serveren met verse koriander (aanrader) of peterselie.
Voedingswaarde per portie
Energie: 316 kcal
Eiwitten: 9 gram
Vetten: 21
Koolhydraten: 19 gram
Vezels: 4 gram