In de zomer is een maaltijdsalade op warme dagen een goed alternatief in plaats van koken. Deze salade is handig van te voren klaar te maken en mee te nemen naar je werk als je ’s avonds moet werken. Ik (Janneke) doe dat regelmatig! De salade bevat veel vezels!
INGREDIËNTEN VOOR 2 PORTIES
• 1 blikje kikkererwten (310 gram)
• 1 blikje tonijn (op waterbasis à 160 gram)
• 1 zoete puntpaprika
• halve komkommer
• flinke hand rucola
• stuk of 15 snoeptomaatjes
• 1-2 theelepels gedroogde dille
• 2 eetlepels mayonaise
ZO MAAK JE KIKKERERWTEN SALADE
• Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze even onder de kraan af.
• Laat de tonijn uitlekken en voeg toe aan de kikkererwten.
• Snij de zoete puntpaprika, komkommer in plakjes en halveer de snoeptomaatjes.
• Voeg de groente toe aan de kikkererwten en tonijn.
• Voeg 2 eetlepels mayonaise en 1-2 theelepels dille toe en roer alles goed door elkaar.
• Voeg als laatste de rucula toe.
Eet smakelijk!
Bewaar in de koelkast als je het niet direct wil opeten !
VOEDINGSWAARDE PER PORTIE
Energie: 460 kcal
Eiwitten: 33 gram
Koolhydraten: 33 gram
Vetten: 20 gram
Waarvan verzadigd: 5 gram
Voedingsvezels: 13 gram