Met dit warme weer vind ik (Annemiek) een maaltijdsalade een heerlijk fris en licht gerecht. Hieronder een maaltijdsalade met zilvervliesrijst. Hou je wat over? Dan is dit ook prima te bewaren in een bakje in de koelkast voor de volgende dag.
INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN
– 300 g ongekookte zilvervliesrijst
– 100 g gemengde sla
– 2 bakjes cherrytomaatjes
– 2 rode paprika’s
– 1 klein blikje maïs
– 1 bakje groene of zwarte olijven
– ½ tot 1 stuk feta kaas
– olijfolie en azijn
ZO MAAK JE DE MAALTIJDSALADE MET ZILVERVLIESRIJST
– Kook de rijst in ongeveer 8-10 minuten gaar. Giet af en laat het afkoelen.
– Snijd de cherrytomaatjes in kwarten, de olijven doormidden en de paprika’s en fetakaas in stukjes.
– Doe alles in een grote kom en schep de maïs, sla en rijst erdoor.
– Besprenkel eventueel met een beetje olijfolie en azijn.
Eet je koolhydraatarm? Vervang dan de zilvervliesrijst door zero rice. Volg je het FODMaP dieet? Beperk dan de tomaatjes en maïs tot de aanbevolen maximale hoeveelheid.
EET SMAKELIJK!
VOEDINGSWAARDE PORTIE:
Energie: 324 kcal
Eiwit: 10 g
Koolhydraten: 36 g
Vetten: 14 g
waarvan verzadigd: 4,4 g
waarvan onverzadigd: 9,2 g
Voedingsvezel: 7,3 g