Een lekkere gezonde en traditionele salade is de maaltijdsalade nicoise. Wist je dat dit genoemd is naar de Franse stad Nice? Deze salade bestaat altijd uit groente, vis en ei. Er bestaan op dit recept verschillende varianten maar ik (Annemiek) vind persoonlijk deze het lekkerst!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
– 2 blikjes tonijn op water
– 300 g krieltjes
– 500 g sperziebonen
– 100 g ijsbergsla
– 50 g rucola sla
– halve komkommer
– stuk of 15 cherrytomaatjes
– 10 olijven
– 2 eetlepels kappertjes
– 1 eetlepel olijfolie
– peper
Zo maak je het:
• Breng water aan de kook in een pan en kook de sperziebonen ongeveer 12 minuten. Kook in hetzelfde water ook de eieren (dit scheelt weer een extra pan), maar haal ze er dus wel wat eerder uit dan de sperziebonen.
• Verhit de olijfolie in een wokpan en bak de krieltjes kort op hoog vuur. Doe daarna het vuur zacht en schep af en toe om. Houd dit ongeveer 5-10 minuten zo aan. Doe daarna het vuur uit.
• Snij ondertussen de komkommer, cherrytomaatjes en de olijven in stukjes.
• Pak een grote slabak en doe de ijsbergsla, rucola sla, de rauwkost, olijven en kappertjes erin.
• Giet de sperziebonen af en laat de eieren schrikken. Pel de eieren daarna en snij ze in vieren.
• Wanneer de sperziebonen en de krieltjes een beetje afgekoeld zijn kan je ze door de sla scheppen. Leg tot slot de eieren erop en bestrooi met peper.
Eet je koolhydraatarm? Laat dan de krieltjes weg.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 280 kcal
Eiwit: 28 g
Koolhydraten: 18 g
Vetten: 10 g
waarvan verzadigd: 1 g
waarvan onverzadigd: 9 g
Voedingsvezel: 7 g