Vandaag staat de Mexicaanse maaltijdsoep op het menu. Deze soep is rijkelijk gevuld met kip, polenta, feta, avocado en koriander. Heerlijk om de knapperige tortillachips in te dippen. Je kunt deze soep als complete maaltijd nemen, omdat er zoveel doorheen zit en daardoor goed vult.
Dit heb je nodig voor 4 porties:
Soep:
- 300 g kipdijfilets
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 liter kippenbouillon
- 60 g fijne polenta
- 1 rode ui
- 2 tenen knoflook
- 1 tl gemalen komijn
- 1 rode peper
- 2 el olijfolie
- peper
Garnering:
- 1 avocado
- 1 klein bosje koriander
- 75 g feta
- paar tortillachips
- limoen
- hand vol geraspte kaas
Let op! Voor de bereiding heb je een staafmixer nodig
En zo maak je het
- Snipper de ui, snijd de knoflook en rode peper in plakjes.
- Verhit olie in de soeppan en doe hier de knoflook, ui en de helft van de rode peper bij. Fruit dit voor 10 min op zacht vuur. Voeg vervolgens de komijn toe.
- Doe even later de polenta en tomatenblokjes erbij en laat dit voor 10 min zachtjes koken.
- Leg de kippendijfilets in de soep en draai het vuur op zacht. Pocheer de kip in de soep voor 20-25 minuten zonder deksel gaar. Schep de kip uit de soep en controleer op gaarheid. Laat de kip eventueel nog wat langer door garen op laag vuur.
- Rasp ondertussen de limoenschil en snijd de limoen doormidden. Snijd het vruchtvlees van avocado in stukjes en besprenkel dit met wat limoensap en peper. Hak de koriander fijn en verkruimel de feta.
- Trek met 2 vorken de kippendijfilets in rafels
- Pureer de soep en breng eventueel nog extra op smaak.
- Serveer de soep in een diep bord samen met de kip, avocado, feta, koriander, tortillachips, limoenrasp en een beetje geraspte kaas. Voor een extra pittige soep kun je de overgebleven rode peper nog toevoegen als garnering.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 545 kcal
Eiwit: 26 g
Koolhydraten: 25 g
Vetten: 36 g
waarvan verzadigd: 10 g
Voedingsvezel: 4,7 g