Nasi goreng komt oorspronkelijk uit de oosterse keuken. Nasi goreng betekent in het Indonesisch gebakken rijst. Het gerecht wordt zowel als hoofd- en bijgerecht gegeten.
Dit heb je nodig voor 2 porties
- 120 gram zilvervliesrijst
- 100 gram doperwten
- 100 gram prei
- 2 eieren
- 2 theelepels kurkuma
- 1 rode ui
- 1 teen verse knoflook
- 1 eetlepel olie
En zo maak je het
- Kook de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voor 120 gram zilvervliesrijst heb je ongeveer 300 ml water nodig. Maak de prei schoon en snijd het in stukjes. Snijd de ui en knoflook in kleine stukjes. Kook de doperwten gaar en giet het water af.
- Doe 2 eieren in een kom en roer het tot een egaal eiermengsel. Voeg een snufje zout en peper aan toe.
- Verhit een (wok)pan met 1 eetlepel olie en doe het eiermengsel erin. Roer het eiermengsel goed door tot roerei. Wanneer de roerei bijna gaar is, voeg je de zilvervliesrijst en alle overgebleven ingrediënten aan toe.
- Blijf het voor ongeveer 5- 10 minuten bakken en zorg dat alles goed verdeeld is. Tip: Dit gerecht is lekker met pindasaus, ketjap en sambal.
Voedingswaarde per portie
Energie: 500 kcal
Eiwit: 16 gram
Koolhydraten: 66 gram
Vetten: 17 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingsvezels: 7 gram
Eet smakelijk!
Groetjes van Kai