Een heerlijk en makkelijk gerecht bestaande uit mie met zalm en roerbakgroente. Ik heb zelf gekozen om de groente zelf te snijden. Wanneer je weinig tijd hebt kun je natuurlijk ook kiezen voor voorgesneden groente.
Dit heb je nodig voor 2 porties
• 150 gram volkoren noedels
• 1 ui
• 1 rode paprika
• 200 gram broccoli
• 10 cherry tomaatjes
• 200 gram zalmfilet met MSC keurmerk
• citroensap
• peper
• 1 eetlepel olie
• 1 theelepel sambal badjak
• 1 eetlepel zwarte bonensaus
• snufje korianderpoeder
En zo maak je het:
• Kook de noedels in water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
• Zet een pan met water op. Verdeel de broccoli in roosjes en snijd ze in stukjes. Voeg de broccoliroosjes toe wanneer het water kookt. Laat de broccoli max. 2 minuten koken. Giet het water af.
• Maak onder tussen de andere groente schoon. Snijd de ui en paprika in stukjes en halveer de tomaatjes.
• Snijd de vis in blokjes, druppel er wat citroensap over en bestrooi ze met een beetje peper.
• Verwarm de olie en roerbak hierin de ui en paprika enkele minuten. Voeg de tomaatjes toe en roerbak deze 2 minuten mee.
• Voeg de broccoli en zalm toe en roerbak deze 3 minuten mee.
• Roer er de sambal, de zwarte bonensaus, korianderpoeder en 50 ml water door en laat het gerecht in nog ca. 3 minuten gaar worden.
• Laat de noedels uitlekken en schep de noedels door het vis-groentemengsel.
Eet je koolhydraatarm? Vervang dan de mie door Zero Pasta (verkrijgbaar bij de Action) of koolhydraatarme pasta van bijvoorbeeld TastyBasics (verkrijgbaar online of bij AH of PLUS).
Voedingswaarde per portie
Energie: 550 kcal
Eiwitten: 33 g
Koolhydraten: 54 g
Vetten: 21 g
Vezels: 9 g