Overnight oats zijn havermout of havervlokken die een nacht hebben geweekt in yoghurt of melk waar je fruit en/of noten aan kunt toevoegen. Makkelijk is dat je het de avond van te voren klaar maakt. De volgende ochtend pak je het uit de koelkast. Je voegt nog wat fruit, noten en/of zaden toe en klaar is je ontbijt! Hieronder kun je het favoriete overnight oat recept van Janneke lezen.
Dit heb je nodig:
150 ml (half)volle yoghurt
4-5 eetlepels havermout
1 eetlepel gram rozijnen
75 g vers of diepvriesfruit (ik gebruik meestal diepvries en vind framboos met blauwe bessen erg lekker)
1 eetlepel grof gehakte hazelnoten
En zo maak je het:
Ik maak mijn ontbijt met havermout voor het grootste deel de avond van tevoren klaar. Schep de havermout in een kom en voeg de yoghurt en rozijnen toe en roer dit door elkaar. Wanneer je diepvriesfruit gebruikt voeg dit ook toe. Daarna dek je de kom af en leg je het in de koelkast. Volgende ochtend even doorroeren en de grof gehakte noten toevoegen en eventueel vers fruit toevoegen.
Heerlijk ontbijtje, verveeld nooit! Dit ontbijt is zo voedzaam dat ik er vaak tot het middageten tegen aan kan!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 330 kcal
Eiwitten: 13 g
Koolhydraten: 40 g
Vetten: 11 g
Vezels: 5