Pad thai is een super populair Thais gerecht dat in Thailand vooral in eetkraampjes op straat verkrijgbaar is. De gamba’s kun je ook vervangen door kipfilet of tofu.
Dit heb je nodig voor 4 porties:
- 250 g mie
- 200 g gamba’s
- 125 g taugé
- 4 eieren
- 4 lente-uitjes of bosuitjes
- 1-2 rode pepers
- 2 rode uien
- 1-2 teentjes knoflook
- 50 g ongezouten pinda’s
- 3 eetlepels (Thaise) vissaus
- 3 eetlepels bruine suiker
- sap van een halve limoen
- 1 handje verse koriander
- 4 eetlepels olie
En zo maak je het het:
- Kook de mie iets korter dan wat op de verpakking staat, spoel af met koud water en zet apart.
- Rooster de pinda’s al omscheppend 5 minuten in een droge wok of koekenpan en hak ze fijn.
- Snij de lente-ui of bosui in ringetjes, snipper de ui, snij de rode peper in kleine reepjes en pers de knoflook, snijd de koriander grof.
- Klop de eieren los in een kom.
- Verhit een scheutje olie in de wok.
- Fruit de ui, knoflook en en peper kort.
- Schep de gamba’s er door tot ze oranje beginnen te kleuren.
- Giet de los geklopte eieren erbij en roer tot ze beginnen te stollen.
- Voeg de vissaus, suiker en limoensap toe.
- Doe de mie, lente-ui en taugé erdoorheen en roerbak tot alles goed warm is.
- Schep op de borden en bestrooi met pinda’s en koriander en serveer met een groentesalade.
Tip: zorg dat alles gesneden klaar staat in bakjes voordat je gaat wokken.
Voedingswaarde per wrap:
Energie: 590 kcal
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 24 gram
Vetten: 10 gram
Vezels: 5 gram