Voorverpakte cheeseburgers bevatten veel koolhydraten en zout. Het vlees is vaak bewerkt en minder vers. Een zelfgemaakte pannenkoekburger met kaas gemaakt van amandelmeel is koolhydraatarm en het bevat minder zout. Daarnaast geeft de toevoeging van groente extra structuur en smaak aan de burger.
Dit heb je nodig voor 1 pannenkoekburger
• 60g rundergehakt
• 4 eetlepels amandelmeel
• 3-4 uienringen
• 2 schijfjes komkommer
• 2 schijfjes tomaten
• 2 eieren
• ½ plak kaas
• ½ eetlepel mayonaise
• ½ eetlepel olijfolie
• snufje zout
En zo maak je het:
1. Doe twee eieren en een snufje zout in een kom en roer het met een garde. Doe het gehakt in een ander kom en voeg een eetlepel ei als bindmiddel toe. Maak van het gehakt een bal en vorm hier een burger van.
2. Voeg 4 eetlepels amandelmeel toe aan de kom met eieren en roer het met een garde tot een glad beslag.
3. Verhit een grillpan en gril de burger samen met de uienringen in 3-5 minuten gaar.
4. Verhit een koekenpan met olijfolie. Bak de pannenkoeken in 3-5 minuten gaar. Voor elke pannenkoek gebruik je 2 eetlepels beslag.
5. Beleg een pannenkoek met een burger, uienringen, kaas, tomaat, komkommer, mayonaise en een pannenkoek.
Voedingswaarde per pannenkoekburger:
Energie: 690 kcal
Eiwit: 29 gram
Koolhydraten: 4 gram
Vetten: 58 gram
Waarvan verzadigd: 15 gram
Voedingsvezel: 6 gram