Onder het mom van zoveel mogelijk kleur en variatie op je bord, deze keer een lekker recept met penne zalm en verschillende groenten. Tevens is dit recept rijk aan gezonde (onverzadigde) vetten!
Eet je koolhydraatbeperkt? Dan kan je de volkorenpenne vervangen door zero pasta of courgette/pompoenspaghetti.
Wat heb je nodig? (4 personen)?
– 275 g volkoren penne (of een andere pasta soort)
– 2 courgettes
– 1 avocado
– stuk of 20 radijsjes
– 400 g zalm
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 eetlepel Baharat kruiden van bijv. Jonnie Boer (dit is een kruidenmix zonder zout of andere toevoegingen)
Zo maak je:
• Kook de volkorenpenne in ongeveer 8-10 minuten gaar.
• Snij de zalm in blokjes en strooi de Baharat kruiden eroverheen. Verhit de olijfolie in de wokpan en bak de zalm totdat het bijna gaar is.
• Snij ondertussen de courgettes in blokjes en de radijsjes in schijfjes. Bak deze ook ongeveer 1-2 minuten mee op hoog vuur. Doe daarna het vuur op zacht en laat het geheel nog 5 minuten doorbakken.
• Snij de avocado in blokjes of schijfjes.
• Giet nu de volkorenpenne af en doe dit, samen met de courgette, bij de zalm en groenten. Bak het geheel nog 1 minuut op hoog vuur en schep goed om. Daarna kan je het serveren.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 594 kcal
Eiwit: 32 g
Koolhydraten: 53 g
Vetten: 26 g
waarvan verzadigd: 4 g
waarvan onverzadigd: 22 g
Voedingsvezels: 8 g