Ben je gek op vis en maaltijdsalades? Dan is de Poke Bowl (spreek uit als poh kee) echt iets voor jou. Een kom gevuld met gekookte rijst, rauwe vis en verse groenten. Poke Bowl is een Hawaïaans koud lunchgerecht, is eenvoudig te bereiden en is voedzaam. Vraag bij de visboer om verse vis die je rauw kan eten. Als je geen visliefhebber bent, dan kan je de vis ook vervangen door vlees of iets anders!
Dit heb je nodig voor 2 porties:
- 200 g verse zalm
- 150 g zilvervliesrijst
- 50 g zeewiersalade(Wakame)
- 50 g avocado
- 50 g mango
- 50 g komkommer
- 2 eetlepels (20 g) Japanse viskuit (Tobikko masago, verkrijgbaar bij de toko)
- 2 eetlepels lente ui
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1/2 eetlepel sojasaus
- 1/2 ui (50 g)
En zo maak je het
- Kook de rijst volgens de bereidingswijze op de verpakking.
- Snijd de ui, komkommer, avocado en mango in fijne plakjes of stukjes. Gesneden rijpe avocado en mango zijn ook verkrijgbaar in de supermarkt bij de diepvriesafdeling.
- Snijd de zalm in blokjes en meng deze samen met sojasaus, sesamzaadjes en eventueel een beetje wassabi.
- Verdeel de gekookte rijst over twee kommen en laat het even afkoelen. Decoreer alle ingrediënten verdeeld over twee kommen.
Voedingswaarde per portie:
Energie: 600 kcal
Eiwit: 30 gram
Koolhydraten: 70 gram
Vetten: 22 gram
Waarvan verzadigd: 4 gram
Voedingsvezel: 6 gram