Je kunt met salades veel variëren en ze zijn het gehele jaar te eten. Deze lekkere salade zou je kunnen nemen als lunch, maaltijd, voorgerecht of bijgerecht door de hoeveelheden per situatie aan te passen. Hij is makkelijk te maken en past goed binnen een koolhydraatbeperkt dieet. Aangezien die veel eiwit bevat en laag is in koolhydraten.
Dit heb je nodig voor 4 porties
• 100 g gemengde ijsbergsla
• 200 g gegrilde of gerookte kipfilet
• 4 eieren
• 1 bol mozzarella
• 1 doosje cherrytomaatjes
• 1 komkommer
• potje groene pesto
• peper en olijfolie
En zo maak je het
1. Bereid de eieren in een pan kokend water tot de eieren de gewenste hardheid bereikt hebben. Koel deze vervolgens af in koud water.
2. Snijd ondertussen de komkommer, tomaatjes, mozzarella en eventueel de kipfilet in kleine stukjes.
3. Meng en verdeel alle bovengenoemde ingrediënten. Voeg eventueel indien gewenst een beetje peper en olijfolie toe aan de salade Verdeel als laatste de pesto op de salade.
4. De salade is nu klaar, smakelijk eten!
Voedingswaarde per portie:
Energie: 405 kcal
Eiwitten: 32 gram
Koolhydraten: 7 gram
Vetten: 28 gram
Vezels: 3 gram