Zin in een lunch met een ‘bite’? Dan zijn deze lekkere slawraps met zalm en basilicumkwark ideaal! Koolhydraatarm en lekker om te eten bij het warme zomerse weer.
Tip: Ga je een middagje naar het zwembad of strand? Maak deze wraps dan een paar uur eerder, vouw ze in aluminiumfolie en bewaar ze in de koelkast. Dan kan je ze meenemen naar je bestemming en daar opeten.
INGREDIËNTEN
• 75 gram gerookte zalm
• 5 grote bladeren romainesla, ijsbergsla of andijvie
• 100 gram magere kwark (ongezoet)
• 5 blaadjes basilicum
• Peper en zeezout
ZO MAAK JE SLAWRAPS MET ZALM EN BASILICUMKWARK
1. Snijd de basilicum zeer fijn en meng door de kwark. Voeg een snufje peper en zout naar smaak toe.
2. Besmeer de 5 slabladeren met het kwarkmengsel.
3. Verdeel de zalm over de slabladeren.
4. Rol de bladeren op en houd ze bij elkaar door er een satéprikker doorheen te prikken.
VOEDINGSWAARDE PER WRAP
Energie: 201 kcal
Eiwitten: 25,1 gram
Koolhydraten: 5,3 gram
Vetten: 8,5 gram
Waarvan verzadigd: 2,3 gram
Voedingsvezel: 0,3 gram