Heerlijk avondmaaltijd. Het vergt tijdens de voorbereiding even tijd, maar als het eenmaal in de oven staat is het alleen nog wachten op de heerlijke maaltijd. Je zou het gerecht ook vegetarisch kunnen maken door de gehakt weg te laten en meer groente toe te voegen of door vegetarisch gehakt te gebruiken. Nog een extra tip is om gele linzen lasagnebladen te gebruiken. Deze bladen bevatten veel meer eiwitten dan normale lasagnebladen.
Dit heb je nodig voor 5 porties
- 200 gram volkoren lasagnebladen
- 750 gram diepvries spinazie (fijn)
- 150 gram mascarpone
- 300 gram (vegetarisch) gehakt
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 400 gram tomatenblokjes (blik)
- 100 gram geraspte kaas 30+
- olie
- Italiaanse kruiden en peper naar smaak
- Grote ovenschaal
- Koekenpan voor mengsel van gehakt
- Kookpan voor mengsel met spinazie
En zo maak je het
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Maak het gehaktmengsel met tomatenblokjes: Snijd de knoflook en de ui fijn. Fruit dit in een beetje olie in de koekenpan. Doe vervolgens gehakt erbij en voeg naar smaak Italiaanse kruiden en peper toe. Bak dit vervolgens even goed aan. Voeg als laatste een blik tomatenblokjes toe aan het gehakt.
- Maak ondertussen spinaziemengsel met mascarpone: Maak de spinazie in een aparte pan warm tot het ontdooit is. Voeg de mascarpone toe en roer dit goed door. Vervolgens doe je er nog een beetje peper bij.
- Stapelen maar: Hierbij is het belangrijk dat je altijd eerst begint met een vochtige laag. Kies bijvoorbeeld eerst voor een klein laagje met gehaktmengsel. Vervolgens dek je dit af met lasagnebladen. Daarna is het mengsel van spinazie en mascarpone aan de beurt. Hierop komen weer lasagnebladen te liggen. En zo ga je door tot de ovenschaal gevuld is. Als laatste sluit je af met een van beide mengsels (dus een vochtige laag) met daarop geraspte kaas.
- Daarna gaat de ovenschaal voor 30-35 min op 180 graden in de oven.
- Smullen maar!
Voedingswaarde per portie
Energie: 490 kcal
Eiwit: 16 g
Koolhydraten: 65 g
Vetten: 15 g
waarvan verzadigd: 2.7 g
Voedingsvezel: 11 g
Eet smakelijk!
Groetjes van Nikki