Een maaltijdsalade eten sommige mensen vooral in de zomer. Wij eten ze het hele jaar door. Ze ook ideaal mee te nemen naar je werk. Deze heerlijke maaltijdsalade is ook glutenvrij!
Wat heb je nodig voor 4 porties?
De salade
- 1 winterwortel
- 150 gram kippendijfilets
- 75 gram geroosterde cashewnoten
- 15 gram verse koriander
- 4 blokken rijstnoedels (dit is iets minder dan 200 g)
- halve komkommer
- 100 gram peultjes
- olie
- zout en peper
Dressing
- 1 eetlepel limoensap
- 4 theelepel eetlepel vissaus
- 1 theelepel eetlepel honing
En zo maak je het
- Bak de kipdijenfilet in wat olie. Breng op smaak met zout en peper. Haal ze uit de pan en zet even apart. Snijd de kipdijenfilet in reepjes.
- Snijd de wortel in dunne reepjes (julienne), dit kun je bijvoorbeeld met de mandoline snijder doen (of gebruik kant-en-klaar gesneden wortel)
- Snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de cashewnoten en koriander grof en meng door elkaar.
- Punt de peultjes, snijd ze in reepjes en roerbak ze 3-4 minuten.
- Maak de dressing. Doe het limoensap en de vissaus samen in een kommetje. Meng goed door elkaar. Voeg de honing toe en roer totdat dit is opgelost. Breng op smaak met wat peper.
- Kook de noedels zoals aangegeven op de verpakking. Spoel ze daarna kort af onder koud water. Zo gaat het zetmeel van de noedels en plakken ze in de salade niet aan elkaar. Meng de dressing door de noedels.
- Voeg de groente, de kip en dressing toe aan de noedels. Verdeel de salade over de borden of kommen. Bestrooi met cashewnoten en koriander.
Eet smakelijk!
Voedingswaarde per portie
Energie: 420 kcal
Eiwitten: 20 gram
Vetten: 16 gram
Koolhydraten: 48 gram
Vezels: 2 gram